USLOVI naručivanja i dostave

 

KORIŠĆENJE SAJTA

Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja sajta www.vbz.rs isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost. Korisnicima sajta www.vbz.rs strogo je zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja sajta. Nedozvoljeno korišćenje sajta smatra se kršenjem pravila i podložno je tužbi.

OPŠTI USLOVI

Ovi uslovi prodaje definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije knjiga ponuđenih na našim stranicama.

Isporučilac (Prodavac) je Feel Green Books d.o.o. Beograd.

Kupac robe je posetilac web prodavnice www.vbz.rs, koji odabere barem jedan proizvod (naslov/knjigu), ubaci ga u korpu, plati platnom karticom, e-bankingom, virmanom (uplatnicom) u banci ili pošti i pošalje porudžbinu Prodavcu putam e-maila, ili artikal plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave), a porudžbinu pre dostave potvrdi telefonom.

Putem web prodavnice www.vbz.rs kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavca.

Cene su sa PDV-om. Valuta je srpski dinar (RSD).

Istaknute cene u web prodavnici važe isključivo za kupovinu putem interneta.

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem korpe i neopozivi su. Ukoliko prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti Kupca e-mailom (telefonom) sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda poslaće Kupcu e-mail u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

DOSTAVA

BEOGRAD

 • Porudžbine primljene do 19h biće isporučene u roku od 24h, a porudžbine primljene posle 19h biće isporučene u roku od 48 h.
 • Za porudžbine plaćene preko računa isporuka se vrši u roku od 24h u Beogradu, a na teritoriji Srbije 2-5 dana od trenutka kada se novac evidentira na našem računu.
 • Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.
 • Rok za reklamacije na eventualna oštećenja je 24h od trenutka prijema.
 • Dostava se ne vrši nedeljom.

EKSPRES ISPORUKA ZA 2h

Ekspres isporuka za dva sata na teritoriji Beograda sa Potrčkom. Radnim danima od 8-24h, vikendom od 10-24h. Troškove isporuke snosi kupac. Cena ove usluge sa PDV-om zavisi od dela grada i veličine tj. količine  proizvoda.

 • Zona 1: Uži i širi centar Beograda, Novi Beograd, Bežanijska kosa, Batajnički drum do Batajnice, Altina, Galenika,  Ledine, Banovo brdo, Vidikovac, Žarkovo, Cerak, Senjak, Banjica, Železnik, Sremčica, Ostružnica, Borča, Krnjača, Kotež, Ovča  – 350 din.
 • Zona 2: Višnjička banja, Kumodraž, Jajinci, Kaluđerica, Leštane, Vinča, Umka, Barič, Mala i Velika Moštanica – 590 din

SRBIJA

 • Porudžbine primljene do 19h biće isporučene u roku od 2 dana, a porudžbine primljene posle 19h biće isporučene u roku od 5 dana.
 • Za porudžbine plaćene preko računa isporuka se vrši u roku od 2-5 dana od trenutka kada se novac evidentira na našem računu.
 • Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.
 • Rok za reklamacije na eventualna oštećenja je 24h od trenutka prijema.
 • Dostava se ne vrši nedeljom.

OSTALI USLOVI DOSTAVE

Proizvodi će biti zapakovani tako da  uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu da se oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda da  proveri eventualna oštećenja i odmah ih reklamira dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno da odbije  preuzimanje  pošiljke na kojoj su vidljiva spoljna oštećenja. Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe da potpiše otpremnicu ili dostavnicu koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Naručena roba dostavlja se do ulaza u stambeni objekat. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da nosi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

Roba se dostavlja na području cele Srbije, izuzev Kosova.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe da potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Proizvodi se šalju putem dostavne službe. Okvirni rok isporuke je 2 radna dana. Rok počinje od trenutka kad web prodavnica www.vbz.rs primi uplatu na tekući račun Feel Green Books d.o.o. Beograd ili kada autorizacija kreditnih kartica bude odobrena. Procenjeno vreme dostave može biti i duže od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda ili državnih praznika.

Usluga dostave se naplaćuje oko 250 dinara za celu Srbiju.

PLAĆANJE

Naručene proizvode s troškovima dostave (ako ih ima), Kupac će Prodavcu platiti platnom karticom, pouzećem prilikom dostave robe ili virmanskom uplatom.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije da je primi, Prodavac ima pravo da traži od Kupca nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova.

POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u sledećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena,
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu,
 • ostali slučajevi u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Prodavac će odobriti povrat robe Kupcu nakon prijema opravdane reklamacije e-mailom, pismeno, ili na fax sa instrukcijama za povrat robe. U slučaju nemogućnosti zamene proizvoda, Prodavac će nadoknaditi Kupcu njegove troškove povrata robe i vrednost robe koju nije više u mogućnosti da isporuči.

U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Prodavca, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac ima pravo na jednostrani raskid Porudžbine u roku od 14 dana o dana preuzimanja, slanjem e-maila na office@vbz.rs i naše potvrde o prijemu. Uz proizvod obavezno treba poslati i neoštećenu ambalažu proizvoda, ukoliko je proizvod tako upakovan.

Troškove transporta prilikom jednostranog raskida Porudžbine snosi kupac.

Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen nećemo biti u mogućnosti da Vam prihvatimo zahtev. Feel Green Books d.o.o. Beograd će najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od prijema izjave o jednostranom raskidu Porudžbine vratiti iznos koji je primio po osnovu porudžbine/maloprodajnog računa.